F.A.Q.

1Klinker – Intrebari frecvente

1. Ce este caramida aparenta?

Caramida aparenta de placat, desi are dimensiuni reduse, este un material de constructie complex si extrem de eficient, realizat din argila, arsa in cuptoare la temperaturi de peste 1.200˚C.

2. De ce sa alegem caramida aparenta pentru placare, in defavoarea altor solutii de placat?

Atunci cand spunem caramida aparenta – klinker, spunem rezistenta in timp (va oferim garantie 30 de ani pentru toate produsele noastre), stabilitatea formei si a culorilor, rezistenta deosebita la inghet-dezghet, estetica deosebita, dar, cel mai important, placarea cu klinker va izola fonic si termic, reducand astfel cheltuielile.

3. Sunt foarte pretentios. Am destule modele din care sa aleg?

Va punem la dispozitie peste 100 de modele de klinker, din 6 game diferite, de la clasic la antichizat, de la modern la rustic. Va promitem ca pana si cele mai rafinate gusturi vor fi satisfacute.

24. Pot utiliza caramida aparenta si la interior si la exterior?

Klinker-ul din argila este conceput sa reziste la temperaturi incepand de la -50˚C pana la +1.000˚C, acesta fiind mai mult decat perfect fie ca vorbim despre placari exterioare – fatade imobile, garduri, hale s.a.sau placari interioare – bucatarii, bai, living-uri s.a. Faptul ca este un material de constructie ecologic si realizat la temperaturi de peste 1.200˚C, il face ideal pentru utilizarea lui la realizarea semineelor, cuptoarelor, gratarelor sau a hornurilor.

5. La ce temperaturi este recomandat sa se realizeze placarile exterioare cu klinker?

Placarile exterioare se recomanda a fi realizate incepand cu temperaturi de min. -5˚C.

6. Este obligatorie rostuirea caramizii aparente ?

Nu, nu este obligatorie, dar este recomandata si, in unele cazuri , cum ar fi, in cazul modelelor de klinker antichizat, necesara, deoarece marginile acestor modele , nefiind perfect drepte, tocmai pentru a conferi aspectul rustic, antichizat, fara chit, imbinarila intre caramizi nu s-ar face perfect, fapt ce va determina patrunderea apei, iar, in timp, stratul de 3adeziv va fi afectat, avand ca posibil rezultat desprinderea caramizii de pe fatada.

7. Ce solutie am pentru colturile casei, arcade, stalpi sau conturul ferestrelor?

Nimic nu este lasat la voia intamplarii, asadar, pentru fiecare model de caramida aparenta va punem la dispozitie elementele de colt aferente , pentru a realiza zidaria perfecta.

8. Se poate aplica caramida aparenta peste polistiren? Dar peste vata minerala?

Da, fara nici un fel de problema ; trebuie doar sa tineti cont ca montajul stratului suport sa se faca conform specificatiilor (adezivi flexibili si dibluri cui metalic).

Contactează-ne: